Homemade Proteinbar

Homemade Proteinbar

Ben jij op zoek naar een lekker tussendoortje waar veel eiwitten in zitten, maar vind jij die kant-en-klare eiwitrepen ook zo duur? Met dit recept maak jij binnen een mum van tijd jouw eigen eiwitreep, lekker en goedkoop. Gemiddeld kost 1 reep nog minder dan 60 cent!

De bereiding kost slechts enkele minuten. Nadat de eiwitrepen 2 uur in de koelkast hebben gestaan, kun je al genieten van de repen!
Gemiddeld bestaat 1 reep uit de volgende voedingswaarden:

  • Kcal: 258
  • Kh: 20,2 g
  • Eiwit: 16,5 g
  • Vet: 12,5 g

Met eenvoudige ingrediënten kunnen de eiwitrepen al gemaakt worden:

  • 400 gram havermout;
  • 340 gram pindakaas (100% Naturel);
  • 250 ml coconut cream (eventueel kan ook kokosnootmelk gebruikt worden);
  • 150 gram whey protein powder (eiwitpoeder.

De havermout, pindakaas en coconut cream / kokosnootmelk zijn verkrijgbaar in de supermarkt, eiwitpoeder kan bijvoorbeeld bij de Action of gewoon online gekocht worden.

Zo maak je het:

  1. Klop de coconut cream totdat het een gladde substantie is geworden;
  2. Voeg de eiwitpoeder toe en klopt totdat het een gladde substantie is geworden;
  3. Voeg de pindakaas toe en mix alles samen met een lepel;
  4. Voeg de havermout toe, mix goed door elkaar (eventueel met de handen);
  5. Maak de mix plat in een ovenschaal;
  6. Laat de mix een nacht afkoelen in de koelkast (of minimaal 2 uur);
  7. Snijd het in 16 stukken;
  8. Smikkelen maar!

De eiwitrepen kunnen zeker 2 weken bewaard worden in de koelkast, je kunt dus in 1x een hele voorraad maken zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze niet meer houdbaar zijn!

About the Author

Leave a Reply